Nieuws-banner-1024-203.jpg

foto van Quo Vadis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Eemmeerloop zal vanaf 2019 onderdeel uitmaken van het Rabobank Randmerencircuit. Daarmee komt het totaal op vijf hardloopevenementen die elkaar verbinden. Ook voor de komende editie van zaterdag 26 mei zal er een samenwerking tot stand komen met het circuit.

Het Rabobank Randmeren hardloopcircuit is nog maar nauwelijks van start of er is al een hardloopevenement aan toegevoegd. Nog niet voor dit jaar maar volgend jaar zal het circuit bestaan uit vijf evenementen waarin hardlopers punten kunnen verzamelen. Trouwe deelnemers worden beloond. Het initiatief is eind 2017 tot stand gekomen waarbij de organisatoren van loopevenementen in Harderwijk, Ermelo, Putten en Nijkerk de handen ineensloegen. In de vorm van de Rabobank Randmeren werd een partner gevonden en was een loopcircuit geboren. Doordat de halve marathon van Harderwijk al voor de deur stond, werd er snel geschakeld. Op 10 maart vond het evenement in Harderwijk plaats met 1249 deelnemers die punten gescoord hebben voor het circuit. Toen regiodirecteur Klaas Bos van het Rabobankkantoor in Bunschoten hoorde van het circuit zocht hij mogelijkheden om met de Eemmeerloop aan te haken. Alice Vedder van trimvereniging Quo Vadis: “In eerste instantie leek onze estafetteloop niet geschikt omdat de puntentelling heel anders is. Maar na overleg met de vier organisatoren van de andere lopen, hebben we daar een creatieve oplossing voor gevonden. Super dat iedereen zo enthousiast is”. Vanaf 2019 zal de Eemmeerloop dus onderdeel uitmaken van het Randmeren circuit. Maar ook voor de editie van 2018 wordt samenwerking gezocht. “We gaan onze loopjes samen promoten en nu al kijken hoe we elkaar kunnen versterken”. 

De inschrijving van de Eemmeerloop is inmiddels geopend. Men kan zich inschrijven op de website www.quovadisbunschoten.nl. De regiodirecteuren zijn content met het aansluiten van de Eemmeerloop. Martijn Stoffelsen (Harderwijk): “Net zoals de hele oprichting, is deze uitbreiding heel snel tot stand gekomen. Iedereen is van goede wil en dat is mooi om te zien. Wij zien het als Rabobank als onze rol om bedrijven te verbinden maar zeker ook dit soort organisaties. Daar kunnen wij onze know how goed bij inbrengen”. www.randmerencircuit.nl.

 

 

 

Sponsors Eemmeerloop 2018