SPONSOREN EEMMEERLOOP 2020

 

quovadis logo joomla

 

 

 

Quo Vadis update herstart trainingen / Corona maatregelen

Afgelopen woensdag maakte het Kabinet bekend dat vanaf a.s. maandag 11 mei buiten sporten in groepen voor alle leeftijden is toegestaan, als er 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden. Geen wedstrijden, geen gezamenlijke kleedkamers of douches. Deze week heeft het bestuur van Quo Vadis vergaderd hierover en gekeken in hoeverre de trainingen weer op een verantwoorde wijze opgestart kunnen worden. Hierbij hebben we gekeken naar het beleid van de overheid en RIVM, de atletiekunie, maar eveneens hoe andere verenigingen hiermee omgaan. Naast de uitdagingen omtrent de corona-maatregelen zitten we ook met het feit dat we de verwachting hebben dat de niveau verschillen tussen de lopers is toegenomen. De opkomsten tijdens de wintertrainingen waren minimaal en sinds de corona pandemie is niet iedereen op eigen initiatief blijven lopen. Ten slotte hebben we eveneens een tekort aan trainers.

 

De trainingen zullen vanaf 18 mei aanstaande worden opgestart onder de volgende voorwaarden:

 • Algemene richtlijnen RIVM blijven leidend
 • Het clubhuis blijft gesloten (dus advies is om voorafgaand aan de training naar de wc te gaan)
 • Was vaak je handen (dus voor en na de training)
 • Voorafgaand aan de training wordt verzameld bij de ingang van het clubhuis
 • Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van je trainer en medesporters
 • Indien training buiten de baan plaatsvindt (onder bepaalde voorwaarden) houdt eveneens 1,5 meter afstand van passanten. De loper is hierin verantwoordelijk en niet de passanten!
 • Loop niet naast elkaar, maar achter elkaar om te voorkomen dat de gehele weg in beslag wordt genomen
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Schud geen handen, heb geen fysiek contact met je medesporters en trainer(s)
 • Blijf thuis bij verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius. Bij twijfel, niet deelnemen !
 • Indien je behoort tot een risicogroep of 70+ bent adviseren wij om niet deel te nemen aan de trainingen
 • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf de 38C°) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag de atleet weer sporten
 • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het coronavirus (COVID19).Omdat je tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuis blijven tot 14 dagen na het laatste contact.

 

Voor de trainingen hebben we de volgende richtlijnen opgesteld:

 • De training zal in principe plaatsvinden op de baan waarbij uitsluitend de binnenbaan en buitenbaan gebruikt mogen worden
 • Indien de groep lopers (exclusief trainers) kleiner is dan 12 deelnemers mag buiten de baan getraind worden, met het advies niet in de bebouwde kom te gaan lopen en nog steeds achter elkaar
 • Kom maximaal 10 minuten van te voren
 • Ga na de training gelijk naar huis
 • Neem zo min mogelijk spullen mee (ook aangezien clubhuis gesloten blijft!)
 • De vereniging kan in overleg met de trainer leden de training ontzeggen indien herhaaldelijk niet aan de regels wordt gehouden

 

Specifieke informatie per training

Maandagavond 19:30 uur

Deze training zal gegeven worden door Anton. Deze groep zal bestaan uit alle niveaus (eveneens cliniclopers mogen hieraan deelnemen) en de trainer is hierbij verantwoordelijk om een training op te stellen die voor iedereen aantrekkelijk is. Indien de groep groter is dan 12 lopers kan alleen op de baan getraind worden. De trainer kan er voor kiezen om een deel van de groep (indien minder dan 12 lopers) de kerntraining buiten de baan te laten uitvoeren.

Dinsdagochtend 9:00 uur

Deze training zal gegeven worden door Simone. Indien de groep groter is dan 12 lopers kan alleen op de baan getraind worden. De trainer kan er voor kiezen om een deel van de groep (indien minder dan 12 lopers) de training buiten de baan te laten uitvoeren.

Dinsdagavond 19:30 uur (baan)

Deze training zal gegeven worden door Wim of Aleida. Deze groep zal bestaan uit alle niveaus en de trainer is hierbij verantwoordelijk om een training op te stellen die voor iedereen aantrekkelijk is. Inlopen, kern en uitlopen zal allemaal plaatsvinden op de baan.

Donderdagmiddag 13:00 uur

Deze training zal gegeven worden door Tjeerd of Evelien. Indien de groep groter is dan 12 lopers kan alleen op de baan getraind worden. De trainer kan er voor kiezen om een deel van de groep (indien minder dan 12 lopers) de training buiten de baan te laten uitvoeren.

Donderdagavond 19:30 uur

Deze training zal gegeven worden door Anton. Deze groep zal bestaan uit alle niveaus  (eveneens cliniclopers mogen hieraan deelnemen) en de trainer is hierbij verantwoordelijk om een training op te stellen die voor iedereen aantrekkelijk is. Indien de groep groter is dan 12 lopers kan alleen op de baan getraind worden. De trainer kan er voor kiezen om een deel van de groep (indien minder dan 12 lopers) de kerntraining buiten de baan te laten uitvoeren.

Zaterdagochtend 9:00 uur

Deze training zal gegeven worden door Wim. Dit is een duurlooptraining en zal alleen plaats kunnen vinden indien de groep maximaal 12 mensen bedraagt. Indien de groep groter is dan 12 lopers kan er voor gekozen worden op te splitsen (korte / lange route)

Laten we allemaal begrip hebben voor de huidige situatie en dankbaar zijn dat wij een sport beoefenen die we afgelopen maanden gewoon konden beoefenen. Voor de trainers wordt het zeer uitdagend om een training te bedenken rekening houdende met bovenstaande maatregelen. Een dringend verzoek aan jullie om respectvol te zijn naar jullie trainers. Ook al verloopt de training wellicht niet helemaal naar hoe jullie het graag zouden zien! Wees blij dat er weer getraind kan worden.