Nieuws-banner-1024-203.jpg

 

 Vok 2017Vis 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrijdagavond 8 september jl. werd de traditionele QV visbakavond gehouden. Vok Koelewijn, meester in het bakken van vis wist de sliptong weer heerlijk bruin te bakken. Naast het visbakken werd er op deze avond als dank voor het verzorgen van de zomertraining aan Tjeerd, Vok en Wim door clublid Aleida nog een klein presentje overhandigd.
Al met al weer een geslaagde avond. zie hier nog wat foto's 

 

  
clubhuis1
 
De vakantie is bijna voorbij en dat betekent dat het tijd is om de hardloopschoenen weer aan te trekken en te gaan hardlopen.
Vanaf maandag 21 augustus 2017 gaan de reguliere trainingen weer van start. Alle leden en uiteraard ook nieuwe leden zijn van harte uitgenodigd om onder deskundige leiding lekker te gaan trainen. Twijfel je?
Kom gewoon een keer lekker meelopen en je zult zien dat hardlopen in groepsverband veel leuker is dan alleen. 
Als starter bent u van harte uitgenodigd om mee te doen aan onze hardloopclinic welke start op maandag 28 augustus.

                                                            
 
 

vakantie

Het hardloopseizoen 2016-2017 is ten einde van wk 28 t/m wk 33 (10 juli t/m 20 aug)
In deze periode gaan de zomertrainingen onder leiding van Tjeerd en Vok van start
op de maandagavond en donderdagavond.
Dit zijn geen officiele trainingen maar gewoon leuke duurlopen met verschillende afstanden.
Dus voor ieder wat wils en je conditie blijft tijdens de vakantie lekker op peil.
Deze trainingen starten gewoon om 19.30 uur.

Ook de zaterdagmorgen training gaat op vrijwillige basis gewoon door. Deze start zoals altijd om 9.00 uur. 
Wees dus welkom.

Wk 27 is dus de laatste officiele trainingsweek. (3 tot 9 juli)

Het nieuwe seizoen "2017-2018" start dan weer in wk 34 (ma 21 aug)

Fijne vakantie toegewenst!

 

Het bestuur.

 

 

 

Dinsdagmorgen 30 mei 2017 j.l.

De loopgroep van Jan Beentjes verzameld zich bij "de Generaal" te Baarn. Jan geeft hier voor "Quo-Vadis" zijn
laatste training. Gezamelijk rennen we onder begeleiding van Jan door het mulle zand om na een goed uur weer
bij de Generaal uit te komen. Daar genieten we van een kop koffie met appelgebak en nemen met een dankwoord
afscheid van een trainer die veel voor onze vereniging heeft betekend. Jan kwam op 1-10-2001 bij onze club en heeft vele malen clinics gegeven.Ook was hij actief in het opleiden van vele assistent trainers. Hij deed dit met veel passie en toewijding. Jan heeft zich altijd zeer thuigevoeld tussen die Bunschoters en Spakenburgers met hun dialect.

Jan, namens de vereniging "Quo-Vadis" en het bestuur, bedankt voor jou inzet in al die jaren.

 

Na een periode van maar liefst 8 jaar hebben de bestuursleden Aleida de Graaf en secretaresse Marja Koelewijn aangegeven te stoppen. Op de jaarvergadering van 29 maart jl. sprak onze voorzitter namens "Quo-Vadis" zijn dank uit voor het vele werk wat zij hebben verzet met name voor onze "Eemmerloop" en "Sint Nicolaasloop"
Als blijk van waardering werd er een bon en een flesje aan beide dames overhandigt. 

 

 

Hardlopen1

 

 

 

De einduitslagen van de gelopen baanafstanden zijn HIER te vinden.
Ook de gelopen tijden van de 5 km clubloopjes kunt u HIER bekijken.Zaterdag 11 maart j.l. liepen 4 QV-ers mee met de "Veluwepoortloop" in Nijkerk.
Opnieuw weer 2 mooie PR's. Zie hier de gelopen tijden.

 

 

 

cooper

Op maandag 6 en dinsdag 7 februari werd er door diverse leden een 'Coopertest' gelopen. Dit is een loop waarin men in een tijd van 12 minuten zoveel mogelijk meters moet proberen af te leggen. Deze loop geeft een indicatie hoe het gesteld is met de conditie van de loper. Zie HIER de gelopen tijden.

 

 

 

 

Nieuwj 2017

Maandagavond 2 jan 2017 is de nieuwjaarsreceptie van Quo-Vadis gehouden. Met een redelijke opkomst nam onze voorzitter Tjeerd Koelewijn het woord voor een terugblik op het jaar 2016. Een woord van dank ging in eerste instantie richting de organisatoren van de Eemmeerloop en de Sint-Nicolaasloop. Ook werden de trainers bedankt voor hun inzet. 
Helaas hebben wij op dit moment te kampen met wat blessureleed van enkele trainers. Ook hebben de trainers Eef de Graaf en Jan Beentjes eerder al te kennen gegeven dat zij na dit seizoen gaan stoppen als trainers. Gelukkig hebben we binnen QV een 5 tal mensen bereidt gevonden om de cursus 'Assistent trainer' te gaan volgen, wat door Jan Beentjes voor de laatste maal wordt verzorgd. Ook hiervoor dank. Door de moordende concurrentie en ondanks een grote advertentie in de plaatselijke krant is het ledenaantal afgelopen jaar sterk afgenomen. We hopen dat we dit jaar hierin stabiel mogen blijven. Het Bestuur van QV wil de leden oproepen om de jaarvergadering te bezoeken om daarin met nieuwe ideeën te komen. Tevens zoeken wij opvulling voor een vacature van Marja Koelewijn, die heeft aangegeven om te stoppen als secretaresse. Verder meldt de voorzitter dat er binnen QV 3 lopers al 30 jaar of langer, lid zijn. Het gaat hier om de volgende personen:
Yvonne Verhoef, die als rolmodel, ondanks tegenslag toch weer volop traint bij Jan Beentjes op de dinsdagmorgen.
Jos Schellart, die zijn verdienste als voorzitter bij de club heeft gehad en ook de 'Eemdijkloop' die hij heel wat jaren organiseerde en natuurlijk elk jaar de prijsuitreikingen van de 'Eemmeerloop' op zich nam.
Vok Koelewijn, die als zomertrainer met zijn befaamde toespraken bekent is, maar ook de heerlijke sliptong wat hij elk jaar weer lekker voor ons bakt.
Een woord van dank voor hun trouwe lidmaatschap met daarbij een klein presentje werd aan deze 3 leden overhandigd.
Namens het bestuur van Quo-Vadis wenst de voorzitter tot slot een ieder een gezond, blessurevrij en vooral een sportief 2017 toe. Zie hier wat foto's van deze avond.

 

 

 

 

 

QV01

 

Zaterdag 31 dec jl. was er weer de jaarlijks terugkerende sylvestercross in Soest. 5 QV'ers gingen rond 14.00 uur richting Soest om het jaar 2016 doormiddel van deze prestatieloop af te sluiten. Met een groot deelnemersveld van bijna 2000 aanmeldingen gingen ze van start. Er kon maximaal 3x een ronde van 3 km worden gelopen, dus was de keuze 3,6 of 9 km.  Zie hier wat leuke foto's van onze lopers en hun gelopen tijden.

 

 

 

 

sint1

Beste allen,
 
Sint heeft uw evenement ook een cadeautje gegeven
Want met zo’n kale uitslag kon Sint niet leven
Elke uitslag is van een foto voorzien
Die te downloaden is bovendien
Maar Sint zag de uitslagen niet op uw site staan
Laat ze dan ook naar deze link gaan
Daar staan de uitslagen met foto, film en tijden
Dat is om teleurstelling te vermijden.
Iedere loper kan dan zijn foto binnenhalen
En zal van geluk gaan stralen
De download knop lijkt een beetje “hidden”
Maar die zit op elke foto onderop in het midden
Zegt het voort een iedereen
Dan komen ze er zeker weer volgend jaar naar heen.
 
De Sint!

 

 

 

 

FB IMG 1480802019460

 

Met bijna 400 hardlopers hadden we een uitstekend deelnemersveld voor de                     41e Sint Nicolaasloop. Voor de kidsrun waren er 29 lopers, voor de 5 km 128 lopers, voor de 10 km 175 lopers en voor de 15 km 60 lopers. De weersomstandigheden waren met heel weinig wind prima, wat mogelijk een persoonlijk record voor de een of ander opgeleverd heeft. De uitslagen zijn te zien op uitslagen.nl                                                                       -- Een prachtige foto serie over deze dag kunt u hier bekijken--

           

 

 

 

 

 

 

HoraZaterdag 26 nov jl. deed ons clublid Alice Bos-Heinen mee aan aan de 49e 'Horaloop' in Ede. Hier ging zij de strijd aan over een afstand van 10Em (16,1 km) Uiteindelijk haalde ze 33 sec. van haar tijd en kon ze een PR noteren van 1:29:57. Gefeliciteerd!

 

 

 

 

 

Zaterdag 29 oktober jl. hebben een 7 tal QV ‘ers meegedaan aan de ‘Diepe Hel Holtenbergloop’20161029 134558 13
Om 9.15 uur in de ochtend gingen Margreet de Jong en Alice Bos richting Nijverdal om vandaar met de bus naar Holten te worden gebracht vanwaar zij om 12.20 afgeschoten werden voor de 10 km loop. In een tijd van 00:52:36 kwam Margreet door de finish gevolgd door Alice in een tijd van 00:54:00 De 2e groep van 5 QV ‘ers vertrokken om 11.30 vanuit Bunschoten richting Nijverdal waar om 14.00 uur de start was van de 20 km. Dit parcours was het zelfde als de 10 km maar dan eerst richting Holten en vervolgens weer terug naar Nijverdal. Een zwaar parcours met grote hoogte verschillen. Als eerste kwam redelijk ontspannen Margreet Huijgen door de finish in een tijd van 01:52:16 gevolgd door Jaap Duijst die een lekkere tijd van 01:54:09 liep. Aleida de Graaf en onze rots in de branding Lammert Bos kwamen nagenoeg synchroon over de finish in een tijd van 01:55:07 Onze hekkensluiter was Alex de Graaf in 02:00:02 Wat was het een fantastische georganiseerde zonnige dag. Dank aan ‘Heinen en Hopman engineering’, ‘Wolf Klimaat Service’ en ‘de Bunte vastgoed’ voor het gratis beschikbaar stellen van het vervoer. Voor een leuke foto impressie klikt u HIER.

 

 

 

Zaterdag 8 okt jl. liepen er 4 QV leden mee aan de Arkervaartloop in Nijkerk. Zie hier de TIJDEN en FOTO's

 

 

 

 1

Donderdag 8 sept jl. werd er bij QV weer de jaarlijkse 'Klokloop' gehouden. Met een niet al te groot deelnemersveld mogen we toch weer op een prachtige avond terugkijken. Bij de klokloop draait het om diegene die het dichtst bij de tijd zit op het moment van passeren van de tijdklok, welke zich in de enveloppe bevind en bij niemand bekent is. Voordat aan het einde de enveloppe geopend zou worden, gingen we eerst een rondje uitlopen. Deze ging richting het nieuwe pand van Fa 'BAAS' op industrieterrein Haarbrug Zuid waar mede QV lid Alice Vedder ons ter ere van het 100 jarige bestaan en tevens de opening van het nieuwe pand aan de Haarbrug ons allen trakteerde op een lekker verkoelend ijsje. Op deze plek opende trainster Alice de enveloppe en kwam er een tijd van 07:34 voor de dag. Uiteindelijk werd Ad van Halteren met 07:58 hier winnaar van de 1e prijs gevolgd door een nipte 2e plaats voor Tjeerd Koelewijn in een tijd van 08:08 met daar direct achter een 3e plaats voor Alice ter Haar . Zie hier wat foto's van deze activiteit.

 

De uitslagen per etappe van de duolopers en de estafette teams van de Eemmeerloop 2016 vind je hier.

Op 2 april jl. liepen een 6 tal QV lopers mee aan de 'Halve van Nunspeet'.Uitblinker in deze wedstrijd was Theo Muys met een geweldige PR tijd van 01:27:06. Lammert bos moest als gevolg van een val veroorzaakt door kramp zijn wedstrijd vroegtijdig afbreken. Daarnaast liepen Aleida en Margreet H. de halve marathon met de Kippenren in Barneveld. Hier de uitslagen en natuurlijk ook een aantal aktiefoto's.
 
 

Woensdag 30 maart 2016 zijn in Ermelo de cheques uitgereikt aan de deelnemende verenigingen van de Rabobank (Randmeren) Clubkas Campagne 2016. Quo Vadis heeft 38 stemmen ontvangen en dit is goed voor maar liefst €323,00!! Een fantastisch bedrag waar we heel erg dankbaar voor zijn. Hierbij willen wij iedereen bedanken die heeft gestemd op Quo Vadis. Uiteraard bedanken wij ook Rabobank Randmeren voor het organiseren en het beschikbaar stellen van de financiële middelen van deze Clubkas Campagne.

Rabobank Clubkas Edward

Overhandiging cheque door Klaas Bos (links) aan Edward Ruizendaal (rechts)

Sponsors Quo Vadis